modotessan

livet i allmänhet ~ hockey i synnerhet

Mer vansinneshockey i Elitserien - en hyllning till Wernblom & C:o

Publicerad 2008-11-07 12:39:46 i Hockey

Jag har alltid varit den första att förorda Peter Forsbergs storhet. Men Peter Forsberg kommer aldrig att lyckas åstadkomma det Magnus Wernblom gjort. Nämligen att i varje match, genom hela karriären, göra just det han är bäst på! Slita som ett djur i powerplay, trycka in dom där matchavgörande puckarna, reta gallfeber på motståndarna och elda upp sin lagkamrater när det behövs som bäst. Och framförallt att sluta på topp! Medan han fortfarande kommer att bli ihåg kommer och respekterad för den gigantiska spelare han var. Att våga, som Wernblom, säga tack och adjö mitt i säsongen, det är otroligt stort.

Många kommentarerna har jag hört om Wernblom, allra bäst kanske den som yttrades på läktaren i Läkerol Arena förra säsongen var: "Jävla ADHD-gubbe!". Som pedagog borde jag naturligtvis bli vansinning över en sån kommentar, men Werners sätt att agera på banan har sannerligen varit ADHD-mässigt många gånger, och vem vet, se bara på Pelle Fosshaug. Eller vad sägs om Werners vansinnesutbrott i SM-semifinal-serien mot Djurgården 1998. Det är totalt oförglömligt. Eller denna iskalla kommentar till en dumförklarad journalist:

- Varför förlorade ni matchen?
- Ja du, visste jag det så hade vi vunnit!

Profiler som Wernblom behövs, inte bara i ishockeyn, i alla sporter. För att de gör det så otroligt mycket intressantare och fan så mycket roligare. Jag är inte precis den som förordar grishockey och slagsmål. Men det räcker gott och väl med  någon som råkar trampa i klaveret och göra en sexvideo på sig själv som blir till allmän beskådan. Jag menar, om det är så provocerande att det i just Läkerol Arena igen, under en match där Leksand är långt borta från Elitserien, ändå finns plakat som frågar: Var är Houkko? Då måste det ju betyda någonting.

Provokationen som spelare som Roger "Ragge" Johansson, Tomas Forslund och "vildtoringen från Hofors"-Andreas Johansson står för är helt underbar. Det är nästan så att jag längtar till den dagen då Per Ledin och Andreas Jämtin gör comeback i Elitserien, bara för att röra om i lite! En lång och segdragen grundserie behöver bittra kommentarer och glåpord. 

I ärlighetens namn ska väl sägas att Peter Forsberg visst varit en vansinnespelare många gånger, men det är oxå det som kostat honom karriären och gett honom en illa tilltygad kropp. Kankse borde han just ha ägnat sig åt det han är bäst på, finliret! Och visst ska jag även villigt erkänna att en av mina absoluta favoriter är Antos "Speedkulan" Söderberg, killen som aldrig ägnat en tanke åt att spela vansinnesspel och tjafsa med domaren!

Men jag kommer att sakna Wernblom gigantiskt mycket, han är guld värd på alla sätt och vis. Tyvärr blev det aldrig något SM-guld för killen med det allra största MODO-hjärtat någonsin. Att han är den första att ingå i en "modo-isk" drömfemma är inget att disskutera om! Större än Wernblom, det finns inte. För pratar man om att spela för klubben, så kan det väl inte vara de bäst betalda NHL-spelare som ska komma i ifråga?!

Tänkte avsluta med en ganska symbolisk bild.En något sliten och trött Wernblom, i bakgrunden Svartvadet, trots sina 33 år, fortfarande pigg och hungrig och med en gigantisk förmåga till att inspirera till stordåd. Dessutom är Svartvadet just en sån kille som talar först, och tänker sen, en som provocerar. Jag menar, är det inte för underbart:

- "Se bara på Sjödin som visst får sitta och käka korv nu" 

signerat modotessan 

PS. Om det är någon som undrar, JA, jag provoceras av Brynäs! =)

Kommentarer

Postat av: hjördis

Publicerad 2008-11-11 13:55:20

Hej svejs, nu gick det att skriva komentar, i helgen när jag skulle skriva en hälsning så kom jag inte in. Ja då är det klart, vi kommer till er nästa fredag (21) åker till Annika på lördag och till Valbo på söndag. Har varit lite osäkert pga att vi väntat på kallelse till Ortopediska kliniken i Stockholm, Anselm ska nämligen op sina knän där, och nu har han fått tid för ett första besök vilket blir den 12/12................

Puss & kram // mamma

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

modotessan

Arbetar för närvarande som lärarassistent på Rotebergs Skola. Har tidigare spelat ishockey i ca 15 år, bl.a. i IFK Ore & Leksand. Senast för Bollnäs IS Silver Cranes. R.I.P. Kommer egentligen från Lövriset, bor i Edsbyn. Gift med Pär Larsson. MoDo:it, jag alltså, inte han :). Har en hel hög med katter... och lite till. Och hoppas naturligtvis på SM-guld för MoDo, varje år, varje säsong.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela